Viatges a mesura, fets per tu

Article d’Ariadna Bono, becària en Artemis Gimcanas

 

Sempre que viatgem o volem descobrir una ciutat, ens basem en els mètodes tradicionals: comprar una guia, contractar tours que, per cert, ens costen bastant cars… No obstant, si ets dels que s’angoixa fàcilment a causa de la gent, i que vol veure més ella de les coses exclusivament turístiques, segueix llegint i descobreix quines altres maneres hi ha de visitar una ciutat. I no només això, sinó d’una manera econòmica!

 

En aquest post, us explicarem algunes maneres més amenes de viatjar i passar-ho bé sense gastar massa diners:

 

1. El primer mètode que se m’acut, és que et preparis tu mateix el viatge i vagis buscant què és el que vols veure realment. En Artemis Gymkhanas pensem que també és maco perdre’t i descobrir coses que mai hauries pensat que veuries, de no ser perquè t’has perdut. El que realment és interesant de quan visites una ciutat, és acabar descobrint la manera com viuen els ciutadans i quines diferències de rutina tenen respecte a la teva ciutat d’origen. Et recomano, que si tens fills, els facis partíceps de la preparació del viatge, ja que és una bona manera de que aprenguin història, cultura i ferramentes d’organització.

 

2. Existeixen diferents maneres de visitar una ciutat, però una que trobo molt interesant, és visitar-la mitjançant el joc. Si tens fills o vas amb un grup d’amics, no t’ho pensis més: fes una gimcana! No faltaran enigmes, puzzles, proves, preguntes de cultura general… I un seguit de reptes que et posaran a prova. Això és precisament el que fem en Artemis Gymkhanas, permetre que les persones coneguin allò més amagat d’una ciutat, gràcies a un recorregut sorpresa fet exclusivament per als més curiosos.

 

3. Altre métode que us vull proposar consisteix en fer un Free Tour, en els que no has de pagar res, a no ser que t’hagi agradat molt i que al passar el barret, decideixeis posar la quantitat que estimis que ha costat el tour. Ara bé, acostuma a haver-hi molta gent, cosa que pot ser positiva en cas de que t’agradi fer amics i fer colleta, o negativa, si t’angoixes fàcilment.

 

4. I per últim, us presento una manera molt divertida que vaig descobrir fa uns anys. Aquesta permet conèixer la història de com es vivia a les diferents èpoques i com es tractava a les persones, mitjançant unes representacions en les que et fan particep de la història. Aquestes representacions es diuen “The Dungeons” i et puc assegurar que són molt exclusives, i que hi ha poques en el món. Vaja, que si les trobes per casualitat, et recomano que experimentis.

 

Veritat que ja no tens excusa per no viatjar? Anima’t, moltes alternatives t’estan esperant!

 

Artemis

Las gymkhanas Artemis ponen a prueba vuestros conocimientos de la ciudad de Barcelona u os permiten descubrirla de manera original, lúdica y educativa.