Les 5 diferències entre un escape room i una gimcana Artemis

Els aniversaris ja no se celebren en qualsevol bar, les visites turístiques tampoc són a través d’un autobús que et passeja per tota la ciutat, ni tampoc les quedades d’amics són al banquet d’un parc. Ara es porta molt més posar al límit les nostres capacitats comunicatives, orientatives i estratègiques, entre amics, en un dimarts o dimecres qualsevol. Per això mateix, Barcelona s’ha partit en petites illes de escape rooms o room escapes, com cadascú li vulgui dir, de diferents tipologies, companyies i temàtiques.

 

Però… què hi ha més enllà d’aquestes habitacions de les quals és difícil escapar? Molt ben dit: les gimcanes. Tot i que ambdós ofertes comparteixen valors i dinàmiques, existeixen algunes variants o diferències entre un escape room i una gimcana Artemis.

 

Diferència 1 – El temps: En un room escape comú, el temps de joc és molt limitat. Només hi ha una hora per a arribar a la sortida. En canvi, en una gimcana Artemis el temps de joc és més extens, ja que el joc més curt dura una hora i mitja i el més llarga, tres hores. Podrieu pensar que amb menys ja en teniu prou, però com sabreu, quan una persona comença a donar toms per un barri, resulta molt difícil parar en sec. Aquest factor tractem de solventar-lo amb contínues sorpreses que podran aparèixer en qualsevol moment del joc.

 

Diferència 2 – El factor esportiu: Si voleu posar-vos en forma, les nostres gimcanes Artemis són una bona manera d’aconseguir el vostre objectiu. Com? Recórrent un munt de carrers cèntrics o camins de muntanya, en una cursa contra altres equips. En Artemis, comptem amb jocs que no sols succeeixen en una barriada, sinó que en travessen diverses.

 

gincana vs esc room

Diferència 3 – La quantitat de jugadors: Si sou dues persones, podeu fer una gimcana Artemis, però si en sou 300, també en podeu fer una. Grans empreses com IKEA o Martiderm, ja han descobert la ciutat a través d’un dels nostres jocs. Depenent de la gimcana, tots els equips surten al mateix temps o amb 10 minuts de diferència.

 

Diferència 4 – Ficció VS realitat: Els room escape compten amb un atrezzo impressionant, que permet que el jugador o jugadora s’inmersi al complet en la història. Pel contrari, les gimcanes Artemis estan enmarcades en temps passats, i com que no podem canviar la realitat barcelonina, tractem d’equilibrar-ho amb una història solvent contada per un llibre que acompanya a les jugadores durant tot el camí. De vegades, i segons quin joc, els animadors o animadores, també tracten de vestir roba de l’època, per a que sigui més fàcil imaginar-nos que estem a la Barcelona del segle XX.

 

Diferència 5 – Descobriment de la ciutat: Com anàvem descobrint amb el punt anterior, lluny de ser tancades, les gimcanes Artemis permeten prendre un contacte directe amb la gent del carrer, amb botigues i amb espais amagats de les ciutats, que no us deixaran indiferents.

 

Amb tot, tant els escapes room com les gimcanes, són una manera divertida de jugar amb els nostres amics i amigues més allà d’un parxís o un Trivial. Són maneres de passar la tarda (o el matí) descobrint si sou capaços de comunicar-vos efectivament i afectivament, amb els vostres amics, companys de feina o inclós amb gent desconeguda.

Una última curiositat, sabieu que la nostra gimcana Virus Escape és la història prèvia al room escape d’Enigma? Un clar exemple de que gimcanes i escape rooms, tot i que diferents, poden anar de la mà.

Artemis

Las gymkhanas Artemis ponen a prueba vuestros conocimientos de la ciudad de Barcelona u os permiten descubrirla de manera original, lúdica y educativa.