LA CIUTAT DELS SOMNIS: Quan sigui gran vull ser detectiu!

A Barcelona ha nascut un nou parc d’atraccions. L’únic problema és que aquest món fantàstic anomenat “la ciutat dels somnis” només arriba a la capital catalana cada final d’any. L’abans anomenada “Fira de la infància”, ara resulta ser tot una ciutat de possibilitats, que permet a través de grans fundacions, col·legis professionals i projectes empresarials, que nens i nenes es converteixin en allò que volen ser de grans.

Tot i constituir activitats de no més d’una hora, cada petit visitant d’aquest parc d’atraccions, pot experimentar en la seva pròpia pell el que és treballar com hoteler, venedor d’un supermercat, veterinari, ajudant de producció a la televisió, com carter o fins i tot com detectiu.

7U1A0997-1180x787

Detectiu? Sí, detectiu del petit despatx al que no només entraven petits, sinó famílies senceres per tal de trobar el culpable d’un gran crim a la ciutat. El despatx dels Detectius d’Artemis Gymkhanas. I és que aquesta petita start-up amb més de quatre anys d’experiència, va decidir aportar una activitat que no només es desenvolupava al seu estand, sinó que recorria la ciutat sencera. Us sona d’alguna cosa? I tant, si és que és la nostra especialitat: fer gimcanes i jocs de pistes per carrers autèntics i barris amb història.

Van estar 5 dies d’investigacions en els que més de 1500 nens i nenes van experimentar el nostre joc, i ben bé tots i totes van aconseguir descobrir qui era l’habitant de la Ciutat dels Somnis que no estava reciclant. Entre els sospitosos hi havia cares ben conegudes: el Caganer, la Castanyera, el Drac, Sant Jordi i el Tió… Començava la investigació i després de 4 pistes entre arbres, faroles i espais públics de la ciutat, els jugadors tornaven amb dos possibles traïdors del reciclatge. Una última pista els treia de dubtes… I mentrestant, aprenien el valor de separar residus i comprovaven els seus coneixements sobre la pràctica.

48913083_1540676892732614_7423209930087202816_n

Voleu saber quines cares feien al tornar al nostre despatx a per la última pista? Nens i nenes venien corrent, empoderats per haver trobat totes les pistes. Els adults acompanyants, per la seva banda, venien contents de veure els seus fills focalitzats en un assumpte tan important.

Amb tot, què en podem dir d’aquesta experiència? Que ha estat un plaer compartir espai amb Mediaset, El Periódico, TRAM, la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, el RCD Espanyol, Kia Motors…  i amb el gran organitzador, Educaweb.

En Artemis Gymkhanas creiem en el valor educatiu d’aquesta fira. La considerem tot un exemple d’aprenentatge basat en la pràctica i formadora de la societat pro-activa que cal que siguem ara mateix.

Artemis

Las gymkhanas Artemis ponen a prueba vuestros conocimientos de la ciudad de Barcelona u os permiten descubrirla de manera original, lúdica y educativa.