Proposta 20180910 EMDN Coll

Gimcana infantil-juvenil

Logo_Emdn1

Activitat: Aventura en Collserola

Data de l’esdeveniment: Curs escolar 2018-19

Hora: A confirmar

Validesa de l’oferta: 10/09/2019

Ginkhana version larga.Imagen fija054

Activitat

Aventura en Collserola és un joc d’orientació en format cooperatiu en el qual els i les jugadores hauran de localitzar una sèrie de llaços amagats en el Parc de Collserola. Ho aconseguiran utilitzant un mapa i una brúixola. Aquests llaços, obtinguts a partir de la resolució d’enigmes o la superació de proves, serviran per a realitzar un desafiament final conjunt, en el que totes hauran de participar per a guanyar.

OBJECTIU Explorar el Parc de Collserola superant proves d’orientació i treball en equip, amb la finalitat de trobar els llaços suficients per a aconseguir la prova final.

DURACIÓ Dues hores i mitja

MATERIAL Una motxilla que conté mapa, prismàtics, caixes de metall, pintacares, trencaclosques… en funció de les proves de cadascun dels equips.

collserola

ABANS DEL JOC Els organitzadors reben els equips en Baixador de Vallvidrera. Un grup d’animadors porta els grups dels petits al punt d’inici del joc, i altre equip d’animadors, espera amb els grans al punt de trobada (o punt de picnic).

DURANT EL JOC Els organitzadors Artemis es troben posicionats en 4 zones de joc conjunt (marcades amb punts en el mapa). Aquests espais representen un punt de trobada entre equips, ja que tots els itineraris passen per aquests punts.

AL FINAL DEL JOC Els organitzadors Artemis reben TOTS els equips, expliquen el desafiament final, supervisen la bona execució d’aquest i informen de si s’ha complert amb l’objectiu.

VALORS Valors

 

Paràmetres

265 jugadors i jugadores

9 animadors* (possibilitat de ser-ne 14, condicions més abaix)

26 Equips de 10 pax, que surten en 2 diferents onades

Llengua: Català

Versió Escoles

 

Programa

Imagen3

Exemple d’itinerari

Mapa Collserola web

Aquest és només un exemple. Existeixen 13 itineraris diferents, pel que a la primera onada dels petits sortirien en 13 diferents recorreguts. El mateix passaria amb els grans.

 

Proves Interactives

Els animadors Artemis es troben repartits en diversos punts del parc per a coordinar múltiples proves als nens i nenes. A continuació expliquem les proves i la seva localització:

Camí salvatge

Prova petits i grans

Lloc: Espais vermells en el mapa

Hauran d’anar en equip a buscar 5 cintes. Només podran avançar quan el xiulet soni una vegada. Si sona dues vegades, s’hauran d’amagar perquè un/a animador/a els podría agafar i llavors haurien de pillar amb ell/a.

 

Festa de l’aigua

Prova petits i grans amb variant per als grans

Lloc: Espai blau en el mapa

Hauran de fer arribar l’aigua a un recipient amb uns obstacles.

Per als grans la cosa es complicarà: cada jugador/a tindrà un hándicap. Ej: Tenir el got al cap, a la pata coixa, amb un antifaç

 

Arranca-cintes 1

Prova petits

Lloc: Espai goc en el mapa

Consisteix a agafar quantes més cintes millor. Tothom se les penja del pantaló i des de que comença el joc, tothom pot córrer a agafar cintes dels equips contraris. Si es queden sense, se’ls hi donarà una nova cinta.

Arranca-cintes 2

Prova grans

Lloc: Espai goc en el mapa

Cada jugador es penjarà una cinta del pantaló. Es farà una partida a Pedra, paper i tissora versió gegant, cada dos equips. Cinc rondes cada grup de dos equips. Quan els equips han decidit en secret, si faran pedra, paper o tisora van al mig del camp, compten fins a tres i treuen el seu sómbol. L’equip que guanya la partida, corre darrere del que perd i tracta d’agafar quantes més cintes de l’equip contrari, millor. Quan el membre de l’equip que perd, creua la línia assignada per l’animador/a, ja està protegit. Després de cinc rondes, el joc acaba.

 

Punt de sortida-arribada

Sortida de l’Estació ‘Baixador de Vallvidrera’ de Ferrocarrils de la Generalitat Catalana:

 

Condicions de Venda

Consultar aquí

 

Pressupost (sense IVA):

Gimcana Aventura en Collserola dues opcions:

9 animadors + 265 nens i nenes: 7 euros/pax

ó

14 animadors + 265 nens i nenes: 7,80 euros/pax

 

Entenem com a tasques d’animador les que comporten la supervisió de les proves, l’organització de l’esdeveniment in situ, l’explicació de les normes i l’entrega del material.

 

D’altra banda, entenem que l’equip de mestres, monitors i acompanyants de l’Escola Mare de Déu de Núria, està encarregat de la seguretat dels jugadors i jugadores. A més, ajuda a la consecució de les proves i s’encarrega de guiar l’equip que des de l’escola se li ha estat assignat.

Creiem que a partir de 1r de l’ESO, els jugadors poden realitzar l’activitat sols al parc, ja que no hi ha pràcticament carreteres i l’activitat és control·lada.

 

Serveis addicionals:

Picnic final
Premis per als equips (recomanat)
Joc multilingüe
Proves personalitzades
Vídeo del joc/Reportatge fotogràfic